Jeopardy-test

Vejledning

Det er vigtigt at du læser denne vejledning grundigt igennem inden du starter!

Denne test er tidligere brugt som optagelsesprøve til TV-quizen Jeopardy her i Danmark. Brugen af denne konkrete test stoppede i december 1997, hvilket betyder at enkelte af spørgsmålene kan være en smule uaktuelle. Så for nøjagtighedens skyld skal man, hvis man er i tvivl om, hvorvidt det nuværende svar afviger fra hvad det ville have været pr. d. 1. december 1997, besvare spørgsmålet som det var dengang!

For at give et så realistisk billede som muligt af, om man på baggrund af denne test ville være kvalificeret til at deltage i Jeopardy, er det nødvendigt (mest for din egen skyld), at man tager tid på selve besvarelsen. Man har ialt 12 minutter til at besvare så mange spørgsmål som muligt. Der er sammenlagt 50 spørgsmål, hvilket betyder, at langt de fleste deltagere ikke kan nå at besvare dem alle - så fortvivl ikke hvis du ikke når til bunds i mængden af spørgsmål indenfor tidsfristen.

Kvalifikationskravet er, at man besvarer mindst 30 af de 50 spørgsmål korrekt i løbet af 12 minutter. Sværhedsgraden er, ifølge selskabet Metronome, stort set den samme som i dag, så hvis du kan klare kravet her, var det måske en mulighed at tilmelde dig den rigtige optagelsesprøve....?

Når du er klar, og har styr på tidtagningen, starter du blot testen ved at trykke herunder:

 

Start test